Spoštovani starši!

Obveščam vas, da je Vlada RS sprejela dva Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Ur.l. RS št.170/2021 z dne 27.10.2021 in Ur.l. RS št, 171/2021 z dne 28. 10. 2021). Odloka med drugim vpeljujeta prostovoljno samotestiranje za vse učence v osnovni šoli. Na področju uporabe zaščitnih mask ni sprememb.

V zvezi s samotestiranjem je Ministrstvo za zdravje pripravilo Protokol samotestiranja učencev v osnovnih šolah, ki ga najdete v priponki.

Ključne informacije v zvezi s samotestiranjem so:

1. Samotestiranje za učence od 1. do 9. razreda je prostovoljno in brezplačno.

2. Samotestiranje poteka v domačem okolju dvakrat tedensko (praviloma ob ponedeljkih in sredah).

3. Učencu pripada za prostovoljno samotestiranje 10 testov na mesec (starši jih dobite od danes naprej v lekarni s kartico zdravstvenega zavarovanja otroka).

4. Samotestiranje velja za učence, ki niso prebolevniki oziroma so COVID-19 preboleli in je od okužbe minilo več kot 6 mesecev.

5. V primeru pozitivnega rezultata na samotestiranju starši nemudoma obvestite zdravnika vašega otroka, saj se ta rezultat obvezno potrdi še s PCR testom. Zdravnik bo vašega otroka napotil na PCR test, na rezultat PCR testa učenec počaka doma v izolaciji.

6. Prosim vas, da o pozitivnem rezultatu tako samotestiranja kot potrditvenega testa s PCR metodo obvezno čim prej obvestite tudi šolo (elektronsko sporočilo ravnatelju in razredniku).

7. Šola ukrepa po pozitivnem rezultatu testa s PCR metodo in ravna v skladu z navodili NIJZ.

Po povratku v šolo po praznikih vam zaradi rednega zračenja svetujem da imajo učenci s seboj v razredu dodatna oblačila.

Odlok o spremembi

Odlok sprememba

Franci Hočevar, ravnatelj