V četrtek, 15. 2. 2018, je v Festivalni dvorani Pionirskega doma potekala slavnostna podelitev priznanj in nagrad za najboljšo kratko zgodbo v okviru literarnega natečaja Bodi pisatelj / Bodi pisateljica.

Naši učenki, Maruša Tomaževič iz 7.b razreda in Kim Dominko Slak iz 6. a razreda, sta se odrezali izvrstno. Obe sta prejeli nagrado za najboljšo kratko zgodbo, in sicer vsaka v svoji kategoriji.

Kim Dominko Slak je za svojo kratko zgodbo z naslovom POLNOČ MED OBLAKI dobila nagrado za najboljšo kratko zgodbo v kategoriji 2. triade učencev in učenk osnovnih šol.

Maruša Tomaževič je bila nagrajena za svojo zgodbo z naslovom SAMO DANES v kategoriji 3. triade učenk in učencev osnovnih šol.

Konkurenca je bila res huda: izmed 45 sodelujočih šol iz vse Slovenije in izmed 216 tekmovalnih zgodb sta Maruša in Kim navdušili strokovno žirijo in postali najboljši mladi pisateljici.

Ob prelepem kulturnem programu in ob branju odlomkov iz njunih zgodb, ki sta jih prebirala priznana gledališka igralca Slovenskega mladinskega gledališča Dario Varga in Marinka Štern, so besede naših učenk dobile še dodatno čarobnost.

Lahko rečem, da sem bila ganjena ob pogledu na deklici, ki sta žareli od ponosa in sreče.

In dodajam še: ob takih trenutkih je poklic učitelja najlepši poklic na svetu.

 

Zapisala: Tatjana Pleteršek