EKSKURZIJA V BERLIN
V času od 24. 05. 2018 – 28. 05. 2018 smo organizirali interdisciplinarno ekskurzijo v Berlin. Udeležilo se je je 47 učencev.
Zbor pred šolo je bil ob 17. 10h, vendar je bila napetost tako močna, da smo v večini bili tam že prej. Veselo smo se zapeljali čez predor Karavanke. Vozili smo se preko Avstrije in občudovali lepote Alp, dokler nas ni zajela tema in smo zaspali. V Berlin smo prispeli zjutraj. Nič ni bilo počitka, saj smo takoj začeli z ogledi, ki so bili nadvse zanimivi. Ogledali smo si Olimpijski stadion, Reichstag, Potsdamer Platz, spomenik žrtvam holokavsta, kjer smo se poklonili spominu na holokavst, Brandenburška vrata, obiskali Legoland in bili vzhičeni nad veličino Berlina.
Naši dnevi so bili natrpani s pomembnimi obiski zanimivih točk, kot so Alexanderplatz, Berliner Dom , Museuminsel, Fernsehturm, Check point Charlie, čokoladnica, vožnja z ladjico po reki Spree. Obiskali smo tudi ostanke Berlinskega zidu in poslušali dejstva, ki pričajo o obdobju hladne vojne, katera je močno zaznamovala celotno Evropo.
Naši učenci so pripravili tudi referate o posameznih znamenitostih, ki smo si jih ogledali ter o družbi in kulturi Nemčije in Nemcev. Referate so predstavili na avtobusu oz. ob znamenitostih. Reševali so tudi brošuro, katero smo zanje pripravile učiteljice.
Tako sta minila dva dneva in v nedeljo zjutraj smo zapustili Berlin ter se napotili proti Nürnbergu. Tam smo si ogledali srednjeveške značilnosti mesta in Dürerjevo hišo. Ob 18.00 smo se usmerili proti Sloveniji in Ljubljani, kamor smo prispeli v nočnih urah – 1.45.

Zapisala: Milena Fekonja, predmetna učiteljica geografije
Ljubljana, 03.06. 2018

Skakalnica za učence razredne stopnje na šolskem igrišču; sreda 29. 5. 2018 in četrtek, 30. 5. 2018


 

V ponedeljek, 21. 5. 2018, nas je na zaključni prireditvi za bralno značko obiskal ilustrator, Uroš Hrovat. Bilo je zelo zanimivo in zabavno!


 

Teden mednarodne kuhinje