Astronomski dnevi ta vikend v Minicityju!

Minicity Vas vabi na neverjetno popotovanje po zvezdnem nebu od petka, 29. maja 17. ure dalje, do nedelje, 31. maja! Mesto bo postalo podobno vesolju, z vesoljsko tehtnico boste lahko preizkusili koliko tehtate na različnih planetih, občudovali v Sloveniji najdene meteorite in potežkali njihove odlitke ter izdelovali komete. Pred Minicityjem bomo za Vas postavili največji planetarij v Sloveniji, ki Vam bo s popolno simulacijo gibanja objektov v vesolju pričaral vesolje na dosegu roke. Čez dan bomo s teleskopi opazovali Sonce, v Luno in planete pa bomo zrli zvečer, zato bomo tako v petek kot v soboto, ko sta najboljša dneva za opazovanje Lune, podaljšali obratovanje kreativnega otroškega mesta do 22. ure zvečer.

Neverjeten izlet po našem Osončju bo za Vas pripravilo kreativno otroško mesto Minicity v sodelovanju s Planetarijem, Prirodoslovnim muzejem Slovenije, Astronomsko revijo Spika in Kilometrom.

Cena vstopnice

· Otrok od dopolnjenega 1,5 leta naprej (z enim spremljevalcem) – 10,00€*
· Vsak dodatni odrasli spremljevalec – 5,00€*
· Otrok s težavi v razvoju (z enim spremljevalcem) – 5,00€**

*Vstopnica krije obisk Minicityja, dodatni program v malem mestu, obisk planetarija ter opazovanje Sonca in Lune s teleskopi.

** Vstopnica krije obisk Minicityja, dodatni program v malem mestu ter opazovanje Sonca in Lune s teleskopi.

Otroci od 0 do 1,5 leta imajo brezplačni vstop v Minicity, vstop v planetarij je dovoljen samo starejšim od 1,5 leta.

Program v Minicityju od 29. maja – 31. maja