V petek zvečer, 1. 4. 2016, se je v knjižnici zbralo 22 učencev iz 8. in 9. razreda.
Vsi so predhodno prebrali mladinski roman Polone Kovač Loverboy, ki opisuje brezskrbno življenje treh najstnikov, v katero nepričakovano poseže študent Denis, ki je bogat, ima avto in je zelo zapeljiv …
Roman je nastal po resničnih zgodbah iz Ljubljane in Slovenije, s katerimi se je avtorica srečala pri svojem delu na Društvu Ključ, centru za boj proti trgovanju z ljudmi.
Večer smo začeli s srečanjem z avtorico knjige. Odgovorila je na mnoga vprašanja, ki so jih zastavili učenci in se z nami pogovarjala tudi o temah, ki se povezujejo s problematiko romana. Nato smo si pripravili večerjo, za sabo pospravili in si uredili ležišča v knjižnici. Malo smo se sprostili in poklepetali, potem smo pripravili vse potrebno za ogled filma.
Gledali smo tematski film Taken, ki govori o ugrabitvi dveh najstnic, njuni usodi, reševanju … Po filmu smo se še malo pogovorili in razrešili dileme in vprašanja, ki so se pojavila med ogledom.
Pred spanjem so učenci še malo poklepetali, zaspali smo dokaj pozno.
Zanimivo se je bilo prebuditi med policami in knjigami. Pozajtrkovali smo, se umili in pripravili na prihod Mance Raušl, ki je učencem predstavila delo Društva Ključ in vse oblike trgovine z ljudmi. Poslovili smo se zadovoljni in dobre volje. Ideje za novo bralno noč pa že imamo!

Katjuša Tomšič Juvančič